RotterdamRent!

RotterdamRent!

De nieuw gemarkeerde hardlooproute langs het waterfront van de binnenstad werd voor de marathon van Rotterdam geopend door de Wethouder Alexandra van Huffelen. Het ‘rondje bruggen’ is een zeer populair hardlooprondje in de binnenstad van Rotterdam met een schitterend uitzicht over de skyline, de bruggen en de Maas. Het hardloop parcours kent vrijwel geen onderbrekingen en begeleidt de lopers langs het water van de Maas met eventueel een extra lus over het Noordereiland. De afstand van het bruggenrondje is 3500m en met een extra lus op het Noordereiland te verlengen naar 5000m. De bruggen zijn hierin twee hoge obstakels voor afwisseling en extra training.

In het kader van Rotterdam Sportstad en het gezondheidsbeleid worden de Rotterdammers hiermee aangemoedigd om meer te bewegen. Het hardlooprondje is geen formele sportvoorziening maar meer gericht op het verleiden van mensen om te gaan bewegen. Het bruggenrondje laat zien dat Rotterdam een hardloopstad bij uitstek is met oneindig veel mogelijkheden voor hardlopers.

De hardlooproute is gemarkeerd op de trottoirs door middel van Premark. De markeringen bestaan uit logo’s en wijzen de looprichting en afstand aan maar tevens ook de aansluitingen naar belangrijke straten in de binnenstad. Voor de extra lus op het Noordereiland veranderd de markering van kleur. Langs de hardlooproute komen later twee extra drinkwater tappunten van JoinThePipe voor verfrissing. Langs de kade van de Boompjes is een aparte sprint strook aangelegd als spelelement.

Het officieel markeren van het hardlooprondje is ook onder de Rotterdamse hoteliers goed ontvangen. Veel gasten van hotels lopen graag hard, ook in andere steden. Rotterdam Rent! biedt ook hotelgasten het hardlooprondje met het mooiste uitzicht op de stad.

In het Rotterdamse coalitieakkoord 2014-2018 heeft de politiek zich zeer positief uitgesproken over RotterdamRent! Door meer ruimte te willen voor het beoefenen van informele buitensport en meer zichtbare hardlooproutes in de stad zoals het bruggenrondje. In 2014 is gestart met het uitbreiden van het rondje met een 10km en 21km route.

 

Opdrachtgever : Bureau Binnenstad - Gemeente Rotterdam

 

Gemeente Rotterdam heeft ook        filmpjes!online gezet.

 

Zie ook ons tweede hardloopmarkeringen project BaRUNdrecht

 

Return to Projects