Choose2Click!

Choose2Click!

Autarkisch wonen is allerminst in tegenspraak met het hebben van banden met de locatie. Een drijvende woning is verbonden met het water, met de oever of de kade, met het stadsbeeld, met de natuur, met de zon en de wind. Als woning functioneert hij alleen goed als hij voldoende connectie kan opbouwen met de gebruikers en zij met de woning, past bij hun levenswijze, hun groei mogelijk maakt, hun gezondheid ondersteunt.

Stel zelf de drijvende woning samen die bij je woonsituatie past. De woonfuncties zijn ontleed in vier bouwstenen: badkamer, keuken, slaap- of werkkamers en woonruimte. Afhankelijk van de unieke behoefte van de bewoners kan een eigen woonconfiguratie worden gekozen.

Het grootste deel van de elektriciteitsproductie (6000 kWh) wordt opgewekt met een zonnestroom installatie van 26 m2 op het dak. De resterende 2000 kWh wordt opgewekt met twee windmolens. Het toiletwater is een apart systeem omdat er na filtering medicijn resten overblijven in het water. Voor het drinkwater gebruiken wij het hemelwater dat na Norrit filtering gedesinfecteerd wordt en gerevitaliseerd wordt met een Grander component. De inkomende lucht wordt langs buiten- en binnenbeplanting gevoerd waardoor fijnstof wordt afgevangen en CO2 door de beplanting wordt opgenomen.

In april 2010 heeft LAP Landscape & Urban Design meegedaan aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzaam Drijvend Wonen’ in samenwerking met VitalPLaceS, Timpaan Global Green Concepts, Uniq Consultantcy, TU Delft, TU Twente. De inzendingen van alle deelnemers zijn gebundeld in de online community Eatmyhouse.nl. Dit is een open community en kennisplatform voor iedereen die zich bezighoudt met duurzaam bouwen en wonen.

 In collaboration with : VitalPlaceS®, Timpaan, Global Green Concepts, Uniq Consultantcy, TU Delft, TU Twente.

Return to Projects