EcoMunity

EcoMunity

The masterplan of Powerhouse Company in collaboration with Philip Vencken is established in a development plan for ECO style BV. The design of EComunitypark inserted as a pilot project to grow as a best special practice, sustainable business park on 17 acres of land. ECOstyle engages in the development and marketing of eco-friendly products. The new location should also contribute to the appearance of its philosophy and the conviction of the power of nature a substantial contribution. ECOmunity got in 2013 the highest possible score of five stars on the BREEAM sustainability label!

 

ECOmunitypark

"Duurzaamheid hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. De sleutel is om het vanaf het begin als uitgangspunt te nemen voor het ontwerp."

Op 17 hectare middenin de Friese weilanden verrijst het duurzame werklandschap ECOmunitypark.

Het nieuwe werklandschap in gemeente Ooststellingwerf is een initiatief van ECOstyle, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van ecologisch verantwoorde producten voor bodem, plant en dier. De nieuwe locatie zou ook een substantiële bijdrage moeten leveren aan de uitstraling van haar filosofie en de overtuiging van de kracht van de natuur. Samenwerking en innovatie staan bij ECOstyle BV hoog in het vaandel; zeker om dit gezamenlijk met gelijkgestemde bedrijven in te vullen.

Voor ECOstyle BV heeft de Powerhouse Company samen met Philip Vencken een masterplan opgesteld en is door LAP Landscape & Urban Design uitgewerkt tot een inrichtingsplan voor ECOmunitypark. Een bijzonder ambitieus concept, ingestoken als pilot-project om uit te groeien als best practice, duurzaam bedrijfspark op 17 hectare grond. Het park wordt volledig CO2-neutraal en zelfvoorzienend in energie. Een ambitie waarvoor ECOmunity in 2013 beloond werd met de hoogste score van vijf sterren van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM voor het gebiedsontwerp. De bedrijven zorgen zelf voor aanleg en onderhoud van het gebied, ecologisch verantwoord en duurzaam als insteek.

Dit hoge ambitie niveau is vertaald in het inrichtingsplan door middel van het werken met biomimicry materialen waar mogelijk. Bij de entree van het plan ligt een pingo-ruïne opgenomen als landschapsmonument. Het midden van het Ecomunitypark voorziet in een groene zone waarin het Ecomunity Center is voorzien. Deze groene zone is het verbindende element tussen de aansluiting met Venekoten-Zuid en de landschappelijke omgeving. Het park voorziet in speciale wandel- en fietspaden. Niet alleen voor “intern” gebruik tussen de bedrijven en van/naar het Ecomunity Center, maar ook voor bezoekers van het park. De fietspaden zijn zowel bedoeld voor werknemers van de bedrijven, als ook voor recreanten die op bezoek zijn. Bezoekers kunnen op het park zelf meer ervaren en leren over het bijzondere en duurzame concept van het ECOmunitypark en uiteraard genieten van de prachtige omgeving.

In samenwerking met Powerhouse-Company en Philip Vencken.

Return to Projects