Hardlooproute Ridderkerk

Hardlooproute Ridderkerk

Afgelopen zaterdag 19 januari zijn de twee gemarkeerde hardlooproutes in Ridderkerk officieel geopend door de Wethouder Sport Henk van Os. Leden van trilclub Antilope en Top-2000 en een wandelclub liepen samen met medewerkers van de gemeente en Facet Ridderkerk de routes van 5 en 10 kilometer.
 
De start van beide hardlooproutes ligt op de parkeerplaats van de Sportlaan bij de sportverenigingen. Nu kan er een 5km warmlooprondje of overige looptrainingen gedaan worden. De twee routes gaan richting de kievitsweg waar ze splitsen, de groene 5km is namelijk een shortcut van de rode 10km, zodat je altijd onderweg nog kunt kiezen om af te slaan. De 10km gaat linksaf via de Kievitsweg en Donckselaan de Ringdijk op, waar je in een prachtige groenzone loopt. Via de Donkerslootsedijk, havenkanaal en Vondellaan, waar de 5km zich er weer bijvoegt richting de Burgemeester de Zeeuwstraat en de finish weer op de sportlaan ligt. De stortcut van de 5km gaat over de Kievitsweg en de Westmolendijk. 
 
 
De routes zijn ontworpen met zo min mogelijk kruisingen met snelverkeer en zo min mogelijk stoplichten. Dit alles voor een veilig en plezierig hardlooprondje. 
 
 
Welke tijd zet jij neer? Laat het ons weten! Op twitter en instagram via
#rkerkgezond #hardlooproute #ridderkerk
 
Veel succes, loopplezier en gezondheid toegewenst voor 2019!
 
 
Opdrachtgever: BAR-organisatie, Gemeente Ridderkerk.
 
 

Return to Projects