Interieur transformatie DELA

Interieur transformatie DELA

Coöperatie DELA selecteerde samen met adviesbureau YNNO tien interieurarchitecten voor een mogelijke opdracht om een schetsontwerp te maken voor het nieuwe interieur van DELA. De DELA coöperatie is met zo’n drie miljoen leden in Nederland en België marktleider op het gebied van uitvaartverzekering en uitvaartverzorging. Samen met Powerhouse Company wist LapLab door de eerste ronde te komen en uiteindelijk ook runner-up te worden in onze eerste interieurontwerp opgave. Uitgangspunten voor de opdrachtgever waren nieuwe ideeën voor een transparante organisatie, klant centraal stellen, gezonde werkplekken en beter kunnen samenwerken.

Gezondheid op de werkplek was voor ons de rode draad in het schetsontwerp. Een werkplek moet je energie geven zodat je jezelf sterk en vitaal voelt en je zin krijgt om te ondernemen. Daglicht en zuivere lucht waren de twee hoofdingrediënten van het ontwerp en dat werd in alles doorgevoerd. Het nieuwe interieur krijgt daarom veel beplanting en lucht zuiverend tapijt. Voor de verlichting worden er daglicht full spectrum lampen toegepast en krijgt het interieur hoofdzakelijk een frisse uitstraling.

Het restaurant op de begane grond is de grootste transformatie ten opzichte van de huidige situatie. Coöperatie DELA opent haar deuren en wordt weer duidelijk zichtbaar in de stad. Het restaurant heeft ook direct een entree aan de Vestdijk. De wens om een laagdrempelig bedrijf te zijn wordt hiermee ingevuld. Attractief voor iedereen is onze vertaling van deze vernieuwde DELA hospitality.

De grote deuren van het restaurant kunnen op een mooie dag helemaal worden geopend zodat gasten kunnen genieten van de terrastuin aan de Dommel. Er komen zitplekken aan tafels maar ook langs de randen van de plantenborders. Door de hoge beplanting aan de randen zal er een beschut gevoel en een aparte plek gecreëerd worden en worden tegelijkertijd de geparkeerde auto’s uit het zicht ontnomen, en het zicht op De Dommel benadrukt. Een plek om even te relaxen en te genieten van de zon en de natuur tijdens de lunch. Of om hier te werken, een bespreking met collega’s of een afspraak met een klant.

Voor het moderne werken worden ankerpunten opgenomen in de werkvloer. In het ankerpunt staat de pantry met narrow casting intranet videoscherm en een informele statafel met barkrukken. De sfeer is hier hartelijk en warm. Bij het raam staat een royale bank met uitzicht over de stad op de hogere verdiepingen of naar de Dommel op de lagere verdiepingen. Een perfecte plek om even te bellen of te mobiel te werken op een tablet. In het ankerpunt is ook de overloop werktafel opgenomen voor flexibele werkplekken met een op hoogte te stellen grote werktafel waar tevens ook de maand, week en eventuele dagstarten plaats kunnen vinden.

Voor echt flexibel werken en het creëren van een aangename werkplek, is het noodzakelijk dat afdelingen en sectoren zelf hun eigen werkplek organisatie moeten kunnen opzetten. Losse en flexibele inrichtingselementen maken dit mogelijk. Tafels en stoelen kunnen worden verplaatst of worden verdraaid en worden geschakeld naar wens. Plantschermen worden de flexibele werkplek indelers en maken het mogelijk om een scrumboard op te hangen aan de achterzijde. De dynamische archiefkasten met planten zijn ook verplaatsbaar maar minder eenvoudig. Op deze manier ontstaat er de mogelijkheid om zelf in te delen maar ook om af te bakenen.

 

 


Type project : Transformatie/ Interieur

Status : Runner-up (gesloten prijsvraag)

Opdrachtgever : Coöperatie DELA

Locatie : Eindhoven, Nederland

Oppervlakte : 7900 m2

Budget:  2+ mln €

Samenwerking :

Powerhouse Company
LAP Landscape & Urban Design
Bruinsma Natuurlijk
Primair Projekt
Breed ID
Piktorial

Team:

Sander Lap (LapLab)
Stefan prins (PHC)
Marieke Zegwaart (LapLab)
Ryanne Janssen (PHC)
Daan Masmeijer (PHC)
Tomas Kalinauskas (LapLab)

 

 

Return to Projects